Veydra M4/3 Mini Prime 35mm T2.2
Eenheden: Metrisch
Prijs: 990,91 euro, ex. BTW

 

De Veydra M4 / 3 Mini Prime 35mm T2.2 lens is de standaardlens voor Micro Four Thirds camera’s. De beeldhoek is gelijk aan die van een 70mm lens op een fullframe DSLR. Deze beeldhoek geschikt voor portretshots en interviews.

De robuuste Veydra Mini Prime is de eerste echte cinema-lens voor het Micro Four Thirds formaat. Door jarenlange ervaring in de bouw van lenzen, gecombineerd met de kennis van de filmwereld maakt Veydra een uitmuntende serie lenzen met veel gebruiksgemak en een hoge (beeld)kwaliteit.

Gebruiksgemak
De gehele serie lenzen is gebouwd met het oog op een snelle uitwisselbaarheid. Door bij alle lenzen de voorste diameter (80mm), de filtermaat (77mm) en de plaatsing van scherpstel- en diafragmaring gelijk te houden, kunnen deze lenzen onderling zeer snel worden gewisseld. Dit levert een groot voordeel op bij het gebruik van een rig: deze hoeft niet te worden aangepast als u van lens wisselt. Veydra lenzen leveren dus een enorme besparing in productietijd op. Daarnaast levert de uniforme filtermaat ook nog eens een besparing op in de kosten van dure filters.

De scherpstel- en diafragmaring hebben een vertanding van 0.8 en sluiten daarmee perfect aan op een follow-focus. De scherpstelring kan maar liefst 300 graden roteren waardoor een hoge mate van precisie kan worden bereikt.
De opvallend duidelijke lensmarkeringen zorgen voor een prettige leesbaarheid van scherpstelafstand, diafragma en scherptediepte.

Kwaliteit en degelijkheid
De robuuste behuizing van de Veydra-lenzen is gemaakt van hoogwaardig aluminium (dezelfde kwaliteit als voor vliegtuigen wordt gebruikt) en een roestvrijstalen lensvatting.
Omdat een cinema-lens geen autofocus nodig heeft konden de elementen hiervoor achterwege gelaten worden en dat zorgt voor een eenvoudiger en betrouwbaarder mechaniek.
De elementen van alle lenzen zijn voorzien van dezelfde multi-coating, waardoor alle lenzen een goede kleurweergave hebben die consistent is in de gehele productserie.
De resolutie van de lenzen is hoger dan de resolutie die nodig is voor 4K-filmen.
De uniforme focus voorkomt het probleem van ‘breathing’: het veranderen van het perspectief bij een veranderende scherpstelafstand, een probleem dat optreedt bij lenzen voor fotografie.

De Veydra Cinema-lens is de lens voor de professional met een beperkt budget.


 

Kenmerken

Brandpuntsafstand: 35mm
Gewicht: 508 gram
Beeldhoek: 27,8 graden
Focus-rotatie: 300 graden
Diameter: 80mm
Filtermaat: 77mm
Diafragma: T2.2 – 22
Kortste scherpstelafstand: 27,9 cm